Skip to main content
Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

SmartER Care


Ben je klaar voor de toekomst?

De gemeenschappelijke factor tussen AI, duurzaamheid, en generatieverschillen is de dringende noodzaak tot aanpassing om toekomstige uitdagingen aan te gaan. In de spoedzorg betekent dit dat we moeten investeren in technologie, duurzame werkwijzen omarmen en een inclusieve werkomgeving creëren die de diversiteit aan leeftijden en vaardigheden erkent en benut. Dit symposium brengt de thema’s duurzaamheid, AI en generatieverschillen samen, met als doel de spoedzorg toekomstbestendig te maken.

Bij SmartER Care krijg je niet alleen de kans om je kennis te verdiepen, maar leer je deze ook direct toe te passen tijdens interactieve workshops, waar je praktische tools krijgt aangereikt voor de directe patiëntenzorg.

Je kunt naar eigen voorkeur deelnemen aan twee van de drie workshops, die worden geleid door onze experts. 

EYE Amsterdam, 15 januari 2025

Sprekers

Onze dagvoorzitter is filosoof en auteur Menno de Bree. Menno staat bekend om zijn vermogen om complexe filosofische vraagstukken tot de kern te brengen en te vertalen naar verrassende, praktische inzichten. Hij zal je niet alleen inspireren, maar ook uitdagen om op een compleet nieuwe manier te kijken naar de hot topics die we deze dag bespreken.

Artificial intelligence lijkt misschien de toekomst, maar het is cruciaal om nu te leren hoe AI samen kan werken met jouw menselijke besluitvorming. Sietske Rozie, expert in AI binnen de gezondheidszorg, zal laten zien hoe deze technologie niet alleen processen kan verbeteren, maar ook de samenwerking kan optimaliseren. Haar praktische inzichten helpen zorgprofessionals om AI effectief te integreren in hun dagelijkse werk, met als uiteindelijke doel de patiëntenzorg te verbeteren.

Het is van groot belang om de duurzaamheid en beschikbaarheid van zorg op lange termijn te waarborgen. Zeker gezien de toenemende druk op ons zorgsysteem.  Manu Busschots, auteur van Deep Change,  toont hoe diepgewortelde patronen binnen organisaties echte vooruitgang belemmeren. Hij biedt concrete handvatten om deze barrières te doorbreken en duurzame veranderingen in de zorg mogelijk te maken.

Aart Bontekoning, specialist in generatieverschillen, zal waardevolle inzichten geven in hoe de diversiteit binnen zorgteams kan worden benut om innovatie en samenwerking te bevorderen. Hij zal laten zien hoe zorgprofessionals van verschillende generaties elkaar kunnen versterken, wat essentieel is voor het creëren van een toekomstbestendige zorgcultuur.

Programma

8:30

Ontvangst

Lezingen

9:00

Dagopening

Menno de Bree

9:30

Passionate transformation

Sietske Rozie

10:15

Koffiepauze

10:45

De kracht van generatiediversiteit

Aart Bontekoning

11:30

Leiderschapslessen voor deep change

Manu Busschots

12:15

Lunch

Workshops

13:00

Talking to robots

Bram Kreuger

13:00

From clash to synergy

Aart Bontekoning

13:00

Crucial conversations on empowering for deep change

Manu Busschots

14:30

Koffiepauze

15:00

Talking to robots

Bram Kreuger

15:00

From clash to synergy

Aart Bontekoning

15:00

Crucial conversations on empowering for deep change

Manu Busschots

Lezing

16:30

Dagafsluiting

Onder leiding van Menno de Bree

17:00

Borrel
Workshops

1. Talking to robots
AI brengt uitdagingen met zich mee zoals het vertrouwen van personeel en patiënten in deze technologie en de noodzaak voor training om effectief samen te werken met AI-systemen. In deze hands-on training leer je om van vraagstuk naar AI plan te gaan en samen met jouw eigen kennis deze vraagstukken te beantwoorden. Vergeet dus vooral niet je laptop mee te nemen. Deze workshop over artificial intelligence wordt gegeven door Bram Kreuger. Bram is expert in AI met een focus op de menselijke kant van de zgn “Human-Computer interaction”.

2. Crucial conversations on empowering for deep change
Hoe spreek je over verandering die nodig is om binnen de planetaire grenzen te komen? Moet je het dan eigenlijk wel hebben over woorden als duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit, of juist helemaal niet? Welke pijlers zitten er onder een goed gesprek over verandering, zodat mensen er ook voor open staan en aan de slag willen? In deze workshop hoor je daar meer over en vooral: kan je oefenen met deze gesprekken. Zo kan jij je leiderschapsrol vormgeven, of dat nu vanuit een formele positie is, of gewoon als betrokken collega. Deze workshop over verandermanagement en duurzaamheid wordt gegeven door Manu Busschots.

3. From clash to synergy
De verschillende generaties werkzaam in de zorgsector hebben verschillende werkstijlen en verwachtingen. Jongere zorgverleners zijn vaak meer technologisch onderlegd en staan open voor nieuwe methoden zoals AI, terwijl oudere generaties waardevolle ervaring en intuïtie inbrengen. Het managen van deze verschillen is cruciaal om een effectieve en harmonieuze werkomgeving te behouden. In deze workshop zit onder andere een interactieve discussie over generatieverschillen. Leer andere manieren van aansturen, coachen en leidinggeven. Krijg praktische handvatten hoe je de verschillende generaties in jouw team laat floreren! Deze workshop wordt gegeven door Aart Bontekoning.

Iedere deelnemer kan twee workshops volgen.  

Doelgroep

Professionals werkzaam in de spoedzorg, in het bijzonder medisch specialisten, AIOS, ANIOS, physician assistants, verpleegkundig specialisten en managers met een passie voor de toekomst.

Kosten

Medisch specialisten: €475,-

AIOS, ANIOS, zorgmasters en managers : €375,-